Tijdloos genieten. De tijd even helemaal vergeten. Gewoon omdat hij niet bestaat. Tenslotte hebben wij, mensen, zelf “de tijd” verzonnen. We hebben ergens een begin- en eindpunt aan gegeven in de zee van oneindigheid. Sterker nog: we laten de tijd in onze levens alles bepalen: we plannen alles, afgebakende afspraken, ontmoetingen van waarde persen we in een begin- en eindpunt: tijd.

De tijd bepaalt hoe lang we met onze geliefde doorbrengen, met onze kinderen, familie en vrienden. Zo ook met samenkomsten van groepen, vergaderingen, met boodschappen doen… Moet ik nog even doorgaan?

Wat is de waarde van tijd geworden? Wat was ooit het idee erachter?

Laten we de tijd weer af laten dalen tot de proporties die ons echt passen en leven in een tijdloosheid waarin de ontmoetingen van het HART er echt toe doen en tijdloos mogen zijn. Kort of lang bestaat daar niet. Hier is tijd een Hearts-waarde.

Laten we iedere ontmoeting en handeling in ons leven doen vanuit een bewustzijn van tijdloosheid en aandacht, ook de boodschappen, ons werk, onze klussen enzovoort.

Kijk naar kinderen en hoe zij zonder tijd zijn. Waar zijn wij dat verloren? Mijn lieve kleindochter Meri vertelt mij haar herinneringen van mooie ervaringen in de dierentuin, de speeltuin, logeren bij opa & oma. Het doet er niet toe wanneer het was en hoe lang; het was ergens in haar jonge leven. Voor haar is er alleen blijdschap in de ervaring.

En vraag je je af: “Hoe moet ik dat dan doen in onze “volwassen” maatschappij, in onze levensgewoonte?”. 
Ik zeg dan: “Doe het gewoon, maak de innerlijke keuze om de tijd jou te laten dienen en je zult verrast zijn hoe de tijd voor jou gaat werken en niet andersom, hoe de tijd zich gaat oprekken op een onverwachte manier, je tijd gaat ervaren als pure ruimte, ruimte om te ontmoeten en ruimte om te zijn. Vanuit deze stap ontstaat er als vanzelf een nieuwe balans in jezelf en in ons samenleven. Moeiteloos en ogenschijnlijk vanuit het niets. Alleen omdat jij de keuze hebt gemaakt om vanuit je hart te leven en niet vanuit je agenda.”

Ik wens je de ruimte om dit te ervaren. Aanwezig te zijn in de oneindige flow van gebeurtenissen die wij ons leven noemen. Leef in de ruimte als een kind!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Show Buttons
Hide Buttons